Dorma

Een systematische aanpak met premium toegangsoplossingen.

DORMA biedt een uitgebreid product gamma van deursluiters. Intelligent ontworpen, tijdloos, functioneel en esthetisch
Zowel in de private woning als in hedendaagse kantoorgebouwen biedt de deurtechniek van DORMA een antwoord op de hoogste vereisten op het vlak van kwaliteit, design en comfort. Deursluitsystemen en deursluiters van DORMA bieden een breed spectrum aan functionele mogelijkheden en deursituaties.

8 Artikel(en)

 • DORMA TS 92 / TS 91 DEURSLUITER

  Universele glijarmdeursluiters voor standaarddeuren – getest conform EN 1154

  De deursluiters TS 92 en TS 91 zijn speciaal voor binnendeuren ontworpen en vormen de ideale aanvulling op het glijarmdeursluitersysteem DORMA TS 93.  Eveneens uitgevoerd in Contur Design bieden zij dankzij de lineaire aandrijving en de hartvormige nokkenas hetzelfde hoge gebruikscomfort.  Ze overtuigen bovendien door hun scherpe prijs en uitstekende kwaliteit.

  Barrièrevrijheid

  De TS 92 en TS 91 voldoen aan de eisen voor een barrièrevrije toegang (DIN 18040) bij deurbreedtes tot 1.100 mm (TS 92) en tot 950 mm (TS 91).  De Easy Open techniek zorgt ervoor dat de te overwinnen weerstand bij het openen van de deur onmiddellijk wordt gereduceerd (sterk afvallend openingsmoment).  De TS 92 en TS 91 voldoen daarmee aan de eisen van de DIN SPEC 1104 voor enkele en dubbele deuren.

  meer informatie
 • DORMA TS 93 SYSTEEM DEURSLUITER

  De perfecte oplossing voor elke toepassing

  Het TS 93 deursluitersysteem biedt hoogwaardige oplossingen voor elke toepassing in projecten.  De hartvormige nokkenas staat garant voor ultiem gebruikscomfort.  TS 93 staat voor een modulair opgebouwd systeem, dat met slechts enkele deursluitermodellen en verschillende glijarmen aan nagenoeg alle functionele eisen beantwoordt.  Het systeem biedt de mogelijkheid om deuren voor de meest uiteenlopende toepassingen in tal van uitvoeringen optimaal uit te rusten.

  Barrièrevrijheid

  De TS 93 EN 2-5 heeft een maximaal openingsmoment van 47 Nm en beantwoordt zo aan de eisen voor barrièrevrije toegang (DIN 18040) bij deuren met een maximale deurbreedte tot 1.250 mm.  Bovendien zorgt de Easy Open techniek van de TS 93 ervoor dat de te overwinnen weerstand bij het openen van de deur onmiddellijk wordt gereduceerd (sterk afvallend openingsmoment).  Het TS 93 systeem voldoet daarmee aan de eisen van de DIN SPEC 1104 voor enkele en dubbele deuren.
  Ook als vastzetinrichting voldoet het TS 93-systeem aan de eisen voor obstakelvrije toegang volgens de DIN 18040.  De sluitvertraging bewerkstelligt een vermindering van de sluitsnelheid in het gebied tussen 120° en 70° deuropeningshoek en zodoende een comfortabele doorgang met goederen.  Het systeem wordt daardoor aanbevolen in de DIN SPEC 1104 en DIN 18040.

  Duurzaamheid

  Het TS 93 systeem wordt geproduceerd volgens de meest actuele voorschriften volgens ISO 14025.  De Environmental Product Declaration (EPD) kan u downloaden in het download bereik.  De beschikbaarheid van  EPD’s bevordert het behalen van duurzaamheidscertificaten zoals bijv. BREEAM, DGNB en LEED.

  meer informatie
 • DORMA TS 99 DEURSLUITER

  Vrij beweeglijke brand- en rookwerende deuren en veilig sluiten bij brand

  De DORMA TS 99 FL is een glijarmdeursluiter met vastzetinrichting en vrijloopfunctie die in combinatie met een rookmeldsysteem (bijv. DORMA RMZ) wordt ingezet.  Als totaaloplossing inclusief rookmeldsysteem zijn de DORMA TS 99 FLR en de TS 99 FLR/K beschikbaar.  Beide systemen maken deuren dankzij de vrijloopfunctie volledig vrij en zonder enige weerstand beweegbaar.  Bij alarm of spanningsuitval wordt de deur door de deurdranger veilig gesloten.

  Barrièrevrijheid

  Alle varianten van de TS 99 voldoen aan de eisen voor een obstakelvrije toegang volgens de DIN 18040.  In normale omstandigheden laat de deur zich vrij bewegen zonder enige weerstand, net zoals een gewone deur zonder pomp. Toch is de brandveiligheid gegarandeerd, want bij brandalarm wordt de deursluiter actief en worden de deuren veilig en gecontroleerd dicht geduwd.

  Contur Design

  De uniforme Contur Design van de glijarmdeursluiters dragen bij tot een harmonische vormgeving in het gehele project.

  meer informatie
 • DORMA ITS 96 DEURSLUITER

  Een nieuwe generatie deursluiters

  Met de DORMA ITS 96 werd een nieuw tijdperk in de deurdranger technologie ingeluid.  De deurdranger en glijarm zijn zo compact uitgevoerd, dat zij vrijwel onzichtbaar in het deurblad en het kozijn kunnen worden geïntegreerd. Bovendien biedt de ITS 96 een gebruikscomfort dat hoogwaardige deurdrangers kenmerkt.  Dankzij zijn uitzonderlijk compacte afmetingen kan het ITS 96-systeem op nagenoeg alle deuren met een deurdikte vanaf 40 mm worden toegepast.  De Easy Open technologie staat garant voor een comfortabel openen van de deur, waardoor moeiteloos voldaan wordt aan de DIN SPEC 1104 norm.   De 2 varianten, voor deurvleugelbreedten tot 1.100 mm en respectievelijk 1.400 mm, maken een flexibele toepassing van de deurdrangers bij verschillende deursituaties mogelijk.

  meer informatie
 • DORMA ITS 96 FL DEURSLUITER

  Vrijloopfunctie voor brand- en rookwerende deuren

  De glijarmen en toebehoren voor de ITS 96 FL deurdranger met vrijloopfunctie zijn identiek aan deze van de ITS 96.  Ze zijn dus perfect uitwisselbaar.  De ITS 96 FL is bijzonder geschikt voor de beveiliging van brand- en rookcompartimenterende deuren in bejaardenhuizen, verzorgingstehuizen en ziekenhuizen.

  meer informatie
 • DORMA ED 100 DRAAIDEURAANDRIJVING

  Diverse geïntegreerde functies

  Behalve de uitgebreide afdekkap biedt DORMA ook een eenvoudig te installeren geïntegreerde sluitvolgorderegelaar voor dubbele deuren. Met behulp van de DORMA Upgrade Card kunnen de functies van de automaat aangepast worden aan verschillende deursituaties. Het brede spectrum aan geïntegreerde functies verzekert dat praktisch alle mogelijke toepassingen eenvoudig bediend kunnen worden.

  Deursluitermodus & automatische modus

  Gebruikers kunnen tussen twee bedieningsmodi kiezen: Deursluiter en automatisch. Wanneer ze in de deursluitermodus is afgesteld, is de ED 100 draaideuraandrijving geoptimaliseerd voor handmatige bediening. Met zijn optionele Power Assist functie is de deursluitermodus op maat gesneden voor hoofdzakelijk met de hand te bedienen deuren waarbij een deursluiterfunctie wenselijk is. De automatische modus, op zijn beurt, is bijzonder geschikt voor hoofdzakelijk automatische toegang met bewegingsdetector of met bijv. een drukknop.

  Windlastregeling

  De ED 100 draaideuraandrijving is in het bijzonder geschikt voor buitendeuren die blootstaan aan variërende winddruk, alsook voor binnendeuren die kamers scheiden met luchtdrukverschillen. Wanneer het systeem in de automatische modus staat, bewaakt de windlastcontrole / windlastregeling de activeringssnelheid en houdt deze constant op de vooraf ingestelde waarde.

  Power Assist functie

  De Power Assist functie van de ED 100 draaideuraandrijving kan geactiveerd worden wanneer de eenheid in de deursluitermodus staat. Zodra een gebruiker de deur enkele graden opent, treedt de servofunctie in werking om de handmatige openingscyclus te ondersteunen, en past zich hierbij automatisch aan de voorafgaand ingestelde sluitkracht naarmate kracht wordt toegepast.

  Voordelen

  • Flexibele configuratie: klanten betalen enkel voor de functies die ze daadwerkelijk nodig hebben
  • Goedkoop transport en eenvoudige montage dankzij het gereduceerde gewicht van het systeem
  • Geluidsarme eenheid dankzij koppeling in meerdere stadia
  • Elegante visuele verschijning: DORMA Contur design is voorzien voor een hoogte van de draaideurautomaat van slechts 70 mm
  • Diverse functies standaard aanwezig

  Toepassingsgebieden van de draaideurautomaat

  • Alle types automatische draaideuren: enkele en dubbele, buiten- en binnendeuren
  • Geschikt voor toepassing op brand- en rookwerende deuren
  • Low Energy of Full Energy-uitvoering voor toepassingen bij beperkt tot zeer hoog publieksverkeer
  • Hoog aandrijfvermogen voor volautomatische draaideur, geactiveerd met bewegingsdetectie
  • De draaideurautomaat ED 100 is bijzonder geschikt voor de toepassing in ziekenhuizen en zorginstellingen, luchthavens, horeca, openbare gebouwen, kantoorgebouwen, WMO-omgevingen, enz.
  meer informatie
 • DORMA ED 250 DRAAIDEURAANDRIJVING

  Variabel functiebereik

  De draaideuraandrijving is standaard reeds voorzien van een hele reeks geïntegreerde functies.  Met behulp van een DORMA Upgrade Card kunnen de functies van de draaideurautomaat uitgebreid worden aan verschillende deursituaties.  Voor dubbele deuren, biedt DORMA een uitgebreide afdekkap en een gemakkelijk installeerbare geïntegreerde sluitvolgorderegelaar.

  Deurdranger-modus & automatische modus

  Gebruikers kunnen tussen twee bedieningsmodi kiezen: Deurdranger (deursluiter) en automatisch.  Wanneer ze in de deurdrangermodus is afgesteld, is de ED 100-draaideuraandrijving geoptimaliseerd voor handmatige bediening.  Deze bedrijfsmodus dient met de optioneel beschikbare Power-Assist functie te worden toegepast, wanneer de deuren hoofdzakelijk handmatig geopend worden en een deurdranger functie gewenst is.  De Automatic-modus is ontworpen voor overwegend automatische deuropening na impulsafgifte door een bewegingsmelders of drukknop. Ontmoet de deur tijdens het sluiten een obstakel, gaat de aandrijving in zijn omkeerbeveiliging.

  Windlastcontrole

  De ED 250-draaideuraandrijving is zowel geschikt voor buitendeuren die blootstaan aan variërende winddruk, alsook voor binnendeuren die kamers scheiden met luchtdrukverschillen.  Wanneer het systeem in de automatische modus staat, bewaakt de windlastcontrole de activeringssnelheid en houdt deze constant op de vooraf ingestelde waarde.

  Power Assist-functie

  De Power-Assist functie kan in de deurdranger-modus worden geactiveerd.  Zodra de deur enkele graden wordt geopend schakelt de servo-ondersteuning in om de handmatige openingscyclus te ondersteunen.  De servo-ondersteuning past zich automatisch aan de ingestelde deurdrangergrootte aan.  De kracht van de servo-ondersteuning is instelbaar.

  Voordelen

  • Flexibele configuratie: u betaalt enkel voor de functies die u nodig heeft
  • Goedkoop transport en eenvoudige montage dankzij het gereduceerde gewicht van het systeem
  • Zeer stil door toepassing van een meerfasen transmissie
  • Modern, compact en elegant design.  De draaideurautomaat in Contur Design heeft een hoogte van slechts 70 mm
  • Aandrijving geschikt voor de nieuwste veiligheidsnorm EN 16005 (i.c.m. optionele sensorlijsten)
  • Aandrijving standaard voorzien van verscheidene functies

  Toepassingsgebied van de ED 250 draaideurautomaat

  • Automatische draaideuren met enkele en dubbele vleugel
  • De trekkende uitvoering met glijarm en de duwende uitvoering met standaardarm zijn allebei geschikt voor gebruik op brand- en rookwerende deuren
  • Dankzij de “Low Energy” uitvoering met lage snelheid en de “Full Energy” uitvoering met hogere snelheid is het systeem geschikt voor het automatiseren van zowel weinig als veel gebruikte binnen- en buitendeuren
  • Hoog aandrijfvermogen voor geheel automatische draaideuren met activering via radarbewegingsdetector
  • De ED 250 draaideurautomaat is bijzonder geschikt voor de toepassing in ziekenhuizen en zorginstellingen, luchthavens, horeca, openbare gebouwen, kantoorgebouwen, WMO-omgevingen, enz.
  meer informatie
 • DORMA PORTEO

  Innovatief

  De PORTEO biedt een innovatieve en gemakkelijke manier om deuren zonder moeite te openen en te sluiten.  Kwalitatief hoogstaande DORMA-technologie maakt de PORTEO uitzonderlijk eenvoudig te bedienen.  Hij is stil, functioneel betrouwbaar en is, dankzij zijn vele standaard functies, flexibel naar persoonlijke wensen in te stellen.

  Een complete oplossing

  De PORTEO wordt geleverd als complete oplossing; een volledig pakket met de aandrijving, de glijrail en een montageplaat. Hij biedt uitmuntend gemak en veiligheid en hij is snel en eenvoudig te installeren.

  Nog meer comfort

  De PORTEO is reeds standaard voorzien van vele functies.  Met de DORMA systeemaccessoires kan de functionaliteit naar wens worden uitgebreid.  Voor nog meer bedieningscomfort, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid kan de PORTEO bijvoorbeeld met een drukknop, een afstandsbediening en een elektrische sluitplaat (vergrendeling) uitgebreid worden.

  Toepassingsgebieden

  • Draaideuren met enkele vleugel
  • Draaideuraandrijving voor het automatiseren van binnendeuren
  • Bijzonder geschikt voor toepassing in de private woning, bijvoorbeeld als WMO-toepassing, of in de lichte utiliteitsbouw
  • Talrijke comfortverhogende functies zoals Push&Go, PermanentOpen, PowerMotion (o.a. afstandsbediening), enz.
  • Deurbladmontage of kozijndorpelmontage, aan beide zijden van de deur
  meer informatie

8 Artikel(en)