Draaideursystemen

3 Artikel(en)

 • DORMA ED 100 DRAAIDEURAANDRIJVING

  Diverse geïntegreerde functies

  Behalve de uitgebreide afdekkap biedt DORMA ook een eenvoudig te installeren geïntegreerde sluitvolgorderegelaar voor dubbele deuren. Met behulp van de DORMA Upgrade Card kunnen de functies van de automaat aangepast worden aan verschillende deursituaties. Het brede spectrum aan geïntegreerde functies verzekert dat praktisch alle mogelijke toepassingen eenvoudig bediend kunnen worden.

  Deursluitermodus & automatische modus

  Gebruikers kunnen tussen twee bedieningsmodi kiezen: Deursluiter en automatisch. Wanneer ze in de deursluitermodus is afgesteld, is de ED 100 draaideuraandrijving geoptimaliseerd voor handmatige bediening. Met zijn optionele Power Assist functie is de deursluitermodus op maat gesneden voor hoofdzakelijk met de hand te bedienen deuren waarbij een deursluiterfunctie wenselijk is. De automatische modus, op zijn beurt, is bijzonder geschikt voor hoofdzakelijk automatische toegang met bewegingsdetector of met bijv. een drukknop.

  Windlastregeling

  De ED 100 draaideuraandrijving is in het bijzonder geschikt voor buitendeuren die blootstaan aan variërende winddruk, alsook voor binnendeuren die kamers scheiden met luchtdrukverschillen. Wanneer het systeem in de automatische modus staat, bewaakt de windlastcontrole / windlastregeling de activeringssnelheid en houdt deze constant op de vooraf ingestelde waarde.

  Power Assist functie

  De Power Assist functie van de ED 100 draaideuraandrijving kan geactiveerd worden wanneer de eenheid in de deursluitermodus staat. Zodra een gebruiker de deur enkele graden opent, treedt de servofunctie in werking om de handmatige openingscyclus te ondersteunen, en past zich hierbij automatisch aan de voorafgaand ingestelde sluitkracht naarmate kracht wordt toegepast.

  Voordelen

  • Flexibele configuratie: klanten betalen enkel voor de functies die ze daadwerkelijk nodig hebben
  • Goedkoop transport en eenvoudige montage dankzij het gereduceerde gewicht van het systeem
  • Geluidsarme eenheid dankzij koppeling in meerdere stadia
  • Elegante visuele verschijning: DORMA Contur design is voorzien voor een hoogte van de draaideurautomaat van slechts 70 mm
  • Diverse functies standaard aanwezig

  Toepassingsgebieden van de draaideurautomaat

  • Alle types automatische draaideuren: enkele en dubbele, buiten- en binnendeuren
  • Geschikt voor toepassing op brand- en rookwerende deuren
  • Low Energy of Full Energy-uitvoering voor toepassingen bij beperkt tot zeer hoog publieksverkeer
  • Hoog aandrijfvermogen voor volautomatische draaideur, geactiveerd met bewegingsdetectie
  • De draaideurautomaat ED 100 is bijzonder geschikt voor de toepassing in ziekenhuizen en zorginstellingen, luchthavens, horeca, openbare gebouwen, kantoorgebouwen, WMO-omgevingen, enz.
  meer informatie
 • DORMA ED 250 DRAAIDEURAANDRIJVING

  Variabel functiebereik

  De draaideuraandrijving is standaard reeds voorzien van een hele reeks geïntegreerde functies.  Met behulp van een DORMA Upgrade Card kunnen de functies van de draaideurautomaat uitgebreid worden aan verschillende deursituaties.  Voor dubbele deuren, biedt DORMA een uitgebreide afdekkap en een gemakkelijk installeerbare geïntegreerde sluitvolgorderegelaar.

  Deurdranger-modus & automatische modus

  Gebruikers kunnen tussen twee bedieningsmodi kiezen: Deurdranger (deursluiter) en automatisch.  Wanneer ze in de deurdrangermodus is afgesteld, is de ED 100-draaideuraandrijving geoptimaliseerd voor handmatige bediening.  Deze bedrijfsmodus dient met de optioneel beschikbare Power-Assist functie te worden toegepast, wanneer de deuren hoofdzakelijk handmatig geopend worden en een deurdranger functie gewenst is.  De Automatic-modus is ontworpen voor overwegend automatische deuropening na impulsafgifte door een bewegingsmelders of drukknop. Ontmoet de deur tijdens het sluiten een obstakel, gaat de aandrijving in zijn omkeerbeveiliging.

  Windlastcontrole

  De ED 250-draaideuraandrijving is zowel geschikt voor buitendeuren die blootstaan aan variërende winddruk, alsook voor binnendeuren die kamers scheiden met luchtdrukverschillen.  Wanneer het systeem in de automatische modus staat, bewaakt de windlastcontrole de activeringssnelheid en houdt deze constant op de vooraf ingestelde waarde.

  Power Assist-functie

  De Power-Assist functie kan in de deurdranger-modus worden geactiveerd.  Zodra de deur enkele graden wordt geopend schakelt de servo-ondersteuning in om de handmatige openingscyclus te ondersteunen.  De servo-ondersteuning past zich automatisch aan de ingestelde deurdrangergrootte aan.  De kracht van de servo-ondersteuning is instelbaar.

  Voordelen

  • Flexibele configuratie: u betaalt enkel voor de functies die u nodig heeft
  • Goedkoop transport en eenvoudige montage dankzij het gereduceerde gewicht van het systeem
  • Zeer stil door toepassing van een meerfasen transmissie
  • Modern, compact en elegant design.  De draaideurautomaat in Contur Design heeft een hoogte van slechts 70 mm
  • Aandrijving geschikt voor de nieuwste veiligheidsnorm EN 16005 (i.c.m. optionele sensorlijsten)
  • Aandrijving standaard voorzien van verscheidene functies

  Toepassingsgebied van de ED 250 draaideurautomaat

  • Automatische draaideuren met enkele en dubbele vleugel
  • De trekkende uitvoering met glijarm en de duwende uitvoering met standaardarm zijn allebei geschikt voor gebruik op brand- en rookwerende deuren
  • Dankzij de “Low Energy” uitvoering met lage snelheid en de “Full Energy” uitvoering met hogere snelheid is het systeem geschikt voor het automatiseren van zowel weinig als veel gebruikte binnen- en buitendeuren
  • Hoog aandrijfvermogen voor geheel automatische draaideuren met activering via radarbewegingsdetector
  • De ED 250 draaideurautomaat is bijzonder geschikt voor de toepassing in ziekenhuizen en zorginstellingen, luchthavens, horeca, openbare gebouwen, kantoorgebouwen, WMO-omgevingen, enz.
  meer informatie
 • DORMA PORTEO

  Innovatief

  De PORTEO biedt een innovatieve en gemakkelijke manier om deuren zonder moeite te openen en te sluiten.  Kwalitatief hoogstaande DORMA-technologie maakt de PORTEO uitzonderlijk eenvoudig te bedienen.  Hij is stil, functioneel betrouwbaar en is, dankzij zijn vele standaard functies, flexibel naar persoonlijke wensen in te stellen.

  Een complete oplossing

  De PORTEO wordt geleverd als complete oplossing; een volledig pakket met de aandrijving, de glijrail en een montageplaat. Hij biedt uitmuntend gemak en veiligheid en hij is snel en eenvoudig te installeren.

  Nog meer comfort

  De PORTEO is reeds standaard voorzien van vele functies.  Met de DORMA systeemaccessoires kan de functionaliteit naar wens worden uitgebreid.  Voor nog meer bedieningscomfort, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid kan de PORTEO bijvoorbeeld met een drukknop, een afstandsbediening en een elektrische sluitplaat (vergrendeling) uitgebreid worden.

  Toepassingsgebieden

  • Draaideuren met enkele vleugel
  • Draaideuraandrijving voor het automatiseren van binnendeuren
  • Bijzonder geschikt voor toepassing in de private woning, bijvoorbeeld als WMO-toepassing, of in de lichte utiliteitsbouw
  • Talrijke comfortverhogende functies zoals Push&Go, PermanentOpen, PowerMotion (o.a. afstandsbediening), enz.
  • Deurbladmontage of kozijndorpelmontage, aan beide zijden van de deur
  meer informatie

3 Artikel(en)